Happy Kids!

Wees proactief

Pro-actief zijn is: begrijpen dat je leven het resultaten is van waarden, niet van gevoelens. Jij neemt de verantwoordelijkheid hoe je leeft; het is het resultaat van de besluiten die je neemt, niet van de omstandigheden waarin je je bevindt. Je bent baas over je eigen leven.

Begin met het einde in gedachten

Dit gaat over persoonlijk leiderschap, doelgerichtheid, een sturend beeld, een missie hebben in je leven. Zo een mission statement zou uit twee onderdelen moeten bestaan: visie en principes. Je maakt een plan.

Belangrijke zaken eerst

…richt zich op de discipline en de verplichting om naar de belangrijke zaken te handelen. Zoek prioriteiten. Je doet wat je zegt en daarmee is het een manier van denken die zich op relaties richt.

Denk win-win

Het is de eigenschap van wederzijds voordeel. We maken beter gebruik van onze creativiteit, we worden vindingrijker en intelligenter. We gaan problemen anders bekijken en zien alternatieven die uit overvloed voortvloeien in plaats van die ene die gebaseerd is op schaarste.

Eerst begrijpen, dan begrepen worden.

Liefde is waar alles om draait, begrepen worden is geliefd worden en mensen hebben een grote behoefte aan liefde. Toch is de beste manier om invloed op mensen krijgen, beïnvloed worden…openstaan voor anderen.

Synergie

Dit is het resultaat van ‘win-win’. En ‘eerst begrijpen, dan begrepen worden’. Mensen maken dan  echt contact met elkaar en zo ontstaan nieuwe inzichten en dynamiek.  Als het geheel meer is dan de som van de delen, dan is er sprake van synergie! Het gaat dus over het stukje dat tusssen de onderdelen staat, waar het over gaat.

Houd de zaag scherp

De eigenschap van vernieuwing, continu leren en steeds beter worden. Deze eigenschap richt  zich op het productiemiddel, niet op het product. Er zijn 4 dimensies in ons leven (lichaam, hoofd, ziel en relaties) die in evenwicht moeten blijven. Verwaarloos dus nooit het scherpen van de zaag!