De dieren van Zeveneik

Dit zijn de dieren van Zeveneik.
Ze hebben allemaal een speciale kwaliteit die telkens in de toneeltjes naar boven komt.

 Ed Eekhoorn
Ed Eekhoorn

Ed is altijd al dol geweest op knutselen en dingen repareren. Hij gaat nooit van huis zonder iets van gereedschap bij zich te steken. Zoals alle eekhoorns wonen Ed en zijn tweelingzus in een boom.

 

 Elsie Eekhoorn

Elsie is Eds tweelingzus. Wat zij het allerliefst doet, is lezen. Ze houdt ook van rekenen. Soms gebruikt ze heel moeilijke woorden, die ze dan aan haar vrienden moet uitleggen.

 Elsie Eekhoorn
 Ernst de Worm  Ernst de worm

Dit is Ernst de worm. Hij is heel verlegen, dus als je hem wilt zien, moet je heel goed zoeken.

 Goof de Beer

Dit is Goof de beer. Hij is de grootste van alle kinderen in Zeveneik. Maar hij is ook heel aardig. Hij houdt erg van de natuur en allerlei insecten. Het meest houdt hij van mieren.

 Goof de Beer
 Lily Stinkdier  Lily Stinkdier

Lily is heel artistiek, zeker voor een stinkdier. Ze houdt erg van kunst. Ze is meestal aan het tekenen of schilderen en ze maakt van alles. Ze houdt ook van haar kleine broertje Stink.

 Steven Stekelvarken

Steven heeft een heleboel scherpe stekels waaraan je kunt zien hoe hij zich voelt. Als Steven verdrietig is, hangen zijn stekels slap omlaag. Als hij vrolijk is, staan ze recht overeind. Steven is heel relaxed. Hij ligt graag in zijn hangmat op zijn mondharmonica te spelen.

 Steven Stekelvarken
 Stuiter Konijn  Stuiter Konijn

Dit is Stuiter het konijn. Stuiter doet niets liever dan sporten: voetballen, tennissen, honkbal, basketbal, fietsen, zwemmen en springen – je kunt het zo gek niet bedenken. Hij houdt ook erg van gympies en hij heeft er een heleboel.

 Allie Allemansvriend

En niet te vergeten Allie. Ze is een muis. Allie vindt het leuk om met de andere kinderen mee te doen, vooral met Lily Stinkdier. Ze woont bij haar oma en ze maakt zich graag mooi met oma’s sieraden en schoenen.

 Allie Allemansvriend