Politie Anja op bezoek

De afgelopen drie weken hebben we het over verkeer gehad in onze klas. We leerden over de fiets, de auto, de voetganger, verkeerslichten, het zebrapad, fluovesten, fietsvlaggen en zelfs over de politie. Dit vonden we allemaal superleuk! Om ons thema af te sluiten, kwam politie Anja op bezoek in onze klas. Wat was dat spannend! Ze kwam eerst in onze kring vertellen over haar werk. Nu weten we dat de politie meer doet dan alleen maar boeven vangen ;-). Daarna hadden we het over haar uniform en haar riem. Die hing vol met allerlei spullen. We mochten een echt pistool van dichtbij bekijken, kregen te zien hoe een wapenstok werkt, luisterden naar de politieradio en juffrouw Hanne werd zelfs in de boeien geslagen. Al een geluk dat politie Anja het sleuteltje mee had genomen! Na al dat praten, was het tijd voor actie! Politie Anja liet ons veilig oversteken op het zebrapad. Daarna mochten we de politieauto van dichtbij bekijken. Wat een lawaai maakte die sirene! We mochten zelf ook eens zoals een echte boef in de politieauto zitten. Dat was superspannend! Daarna moest politie Anja terug aan het werk.

 

Author: Sarina Philipsen

Share This Post On