Scholenjogging lagere school

Dit schooljaar kon de scholenjogging helaas niet doorgaan op de gebruikelijk manier, namelijk met alle Turnhoutse scholen tezamen in Stadspark Turnhout.

Als alternatief hebben we tijdens de lessen bewegingsopvoeding op de Finse piste onze eigen scholenjogging georganiseerd. Elke klas heeft zo apart zijn afstand gelopen. Bij de ene klas ging dit al wat vlotter dan de andere, maar iedereen heeft er z’n beste beentje voorgezet.

Van Sportdienst Turnhout kregen alle leerlingen na het lopen een appel aangeboden.

Voldoende bewegen is en blijft in deze coronatijd toch wel een aanbeveling. Probeer je kind niet alleen op school te laten bewegen, maar zet ook buiten school je kind in beweging. Lopen, wandelen, een sportclub, een jeugdbeweging,… zijn maar enkele voorbeelden om je kind te doen bewegen.

In onderstaande foto’s zie je klas 4B aan het werk. Meester Bart was zo sportief om ook mee te komen lopen en de leerlingen vooruit te stuwen. Sinds het begin van het schooljaar loopt hij meerdere malen per week op de speelplaats met zijn kinderen. Voor zijn klas was het dan ook geen probleem om de beoogde minimumafstand te lopen. Sommige kinderen liepen zelfs nog veel verder.

PROFICIAT aan alle kinderen van Sint-Victor!!

Author: Stef Maes

Share This Post On