Toneel verloren voorwerpen

Op vrijdag 29 januari keken alle leerlingen van de lagere school vol verbazing toen juf Hilde en meester Stef 2 volle vuilniszakken verloren voorwerpen op de grond kieperden. “Is dit echt allemaal van ons?”, “Hej, die trui is van mij!”, “Dat is de brooddoos van mijn broer.”, “Dat is mijn bananendoosje.”,… zijn naast blikken vol verbazing maar enkele van de reacties bij het zien van al deze verloren/gevonden voorwerpen.

Met het toneel hebben we als school geprobeerd de kinderen te sensibiliseren. Het is belangrijk dat ze beseffen dat ze zorg moeten dragen voor hun eigen spullen. In de eerste plaats voor zichzelf, maar ook natuurlijk om de ouders niet onnodig op kosten te jagen.

Hoe kan je als ouder helpen? Zet in alle kledingstukken en op alle koeken- , brood- en fruitdozen de naam van je kind. Zo is de kans vele malen groter dat een verloren voorwerp terug terecht komt bij uw kind.

Hopelijk kunnen we binnenkort de ‘verloren voorwerpen’ veranderen in de ‘gevonden’ voorwerpen.

Author: Stef Maes

Share This Post On