Zondag 15 januari: eindelijk skiën!

Vanmorgen liep de wekker een uurtje eerder af omdat we ons moesten klaarmaken voor de skiles van vandaag.  Omdat er in Stanzach te weinig sneeuw ligt, gaan we skiën in Warth.  Na een bochtige busrit van 40 minuten stonden de skimonitoren ons op te wachten om aan de eerste skiles in het zonnetje te beginnen.  Twee uurtjes later had iedereen al wat vertrouwen opgebouwd op de latten en stapjes gezet op zijn of haar eigen niveau.  Na de picknick volgde dan onmiddellijk al skiles 2 omdat we nu een hele dag in Warth blijven.  In de loop van de namiddag begon het flink te sneeuwen en zagen de meesten eruit als echte sneeuwmannetjes.  Na afloop was iedereen dolenthousiast.  Onze skimonitoren spreken allemaal Nederlands en hebben het beste met onze kinderen voor.  Er werd niet gezeurd en iedereen werd gemotiveerd om zijn grenzen te verleggen. 

Bij thuiskomst verwenden de kookouders ons met een warm soepje zodat we een beetje konden bekomen van de sportieve dag.  Daarna kon iedereen de tijd nemen om uitgebreid te douchen en rustig te werken aan hun sneeuwklassensouvenir. 

Voor het tijd was om te gaan slapen, konden de liefhebbers nog een avondwandeling maken met ons bezoek voor de volgende dagen: meester Chris en meester Tom!  Welkom in Stanzach!