We hebben het gepresteerd !

In de week van 13 mei organiseerde de preventiedienst van de stad weer het jaarlijkse “fietsexamen”.
Alle scholen uit Turnhout mochten deelnemen met hun klassen van het zesde leerjaar. In totaal deden er 26 klassen mee waaronder ook onze twee klassen.
Weet je wie er gewonnen is en dus de twee beste klassen van Turnhout zijn?
Juist j,a onze twee klassen behaalde de eerste en tweede plaats. Dit heeft nog nooit een school voor gedaan. Al heel vaak zijn wij gewonnen en werd de andere klas dan derde of vierde maar nog nooit was het gelukt om de dubbel te pakken.
Dit is uiteraard het werk van vele jaren, want reeds in de kleuterschool wordt er veel aandacht besteed aan fietsvaardigheid tijdens de bewegingslessen. De kleuters zoeven ook elke dag met hun loop- en/of gewone fietsjes over de speelplaats. In de lagere school wordt dit gewoon verder gezet en krijgen de leerlingen geregeld fietsles van Juf Katrien of Meester Stef. Wij van de werkgroep verkeer proberen daarbij ook aanwezig te zijn om de kinderen zo goed mogelijk te begeleiden en er echte kampioenen van te maken. Dit alles heeft als resultaat dat wij telkens opnieuw in de prijzen vallen bij het fietsexamen. Dit wil ook zeggen dat wij elk jaar de leerlingen met een gerust gemoed naar het secundair kunnen laten vertrekken.
Voor het zo ver is voor de huidige zesd klassers gaan zij op 25 juni eerst nog allemaal samen naar Bobbejaanland, want dat is de prijs die zij gekregen hebben voor hun topprestatie tijdens het fietsexamen.
Hun fietsavontuur van de basisschool eindigt met een fietstocht naar Pennenzakkenrock op 27 juni.
Wij van de werkgroep verkeer rijden met hen mee om samen met de leerlingen de lagereschooltijd uit te fietsen en er mee voor te zorgen dat de fietstocht naar en van Mol veilig verloopt.
Nog een SUPER DIKKE PROFICIAT!!!!

Author: Chris Van Gool

Share This Post On